רשלנות רפואית היא עוולה אזרחית שעלולה להיגרם כתוצאה מטיפול רפואי רשלני שגרם נזק למטופל. במקרים כאלה, ייתכן שהנפגע יהיה זכאי לפיצויים מהגורם הרשלני. יחד עם זאת, חשוב לדעת שתביעות רשלנות רפואית מתיישנות לאחר פרק זמן מסוים. משמעות הדבר היא שאם לא תגישו תביעה בתוך פרק הזמן הקבוע בחוק, לא תוכלו עוד לתבוע פיצויים. מה עושים? על כך במאמר הבא.
מהי רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית מוגדרת כמתן שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה, כאשר סטייה זו גרמה נזק למטופל שלא היה נגרם אלמלא סטייה זו. לדוגמה, רופא שרשם תרופה שאינה מתאימה למטופל וכתוצאה מכך המטופל סבל מנזקים, ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית. חשוב לציין שלא כל טעות רפואית מהווה רשלנות רפואית. על מנת להגיש תביעת רשלנות רפואית, מומלץ לפנות למומחה בתחום כדוגמת עורך דין טל סיץ' – מתמחה ברשלנות רפואית.
התנאים שצריכים להתקיים כדי לקבוע שמדובר ברשלנות רפואית
- בין הרופא למטופל קיימת חובת זהירות. אם הרופא הפר את חובת הזהירות כלפי המטופל מדובר על רשלנות רפואית.
- בין הפרת חובת הזהירות לבין הנזק שנגרם למטופל קיים קשר סיבתי.
- למטופל נגרם נזק כתוצאה מהפרת חובת הזהירות.
ההשלכות של רשלנות רפואית
- נזקים פיזיים ונפשיים
- פגיעה באיכות החיים
- ירידה בתפקוד
- הוצאות רפואיות גבוהות
מהו פרק ההתיישנות בתביעות רשלנות רפואית?
ככלל, תקופת ההתיישנות בתביעות רשלנות רפואית היא 7 שנים מיום היוודע הנזק לתובע. יחד עם זאת, קיימים מספר חריגים לכלל זה ופרק ההתיישנות עשוי להיות ארוך יותר במקרים מסוימים.
דוגמאות לחריגים
- קטינות – אם הנפגע היה קטין בעת קרות הנזק, תקופת ההתיישנות תחל רק עם הגיעו לגיל 18. במקרה זה, ניתן להגיש תביעה עד גיל 25.
- אי ידיעת הנזק – אם הנפגע לא ידע ולא יכול היה לדעת על הנזק שנגרם לו כתוצאה מהרשלנות הרפואית, תקופת ההתיישנות תחל רק עם גילוי הנזק. במקרה זה, ניתן להגיש תביעה עד 10 שנים מיום קרות הנזק.
- המשך טיפול רפואי – אם הנפגע המשיך לקבל טיפול רפואי בגין אותה פגיעה מהרופא שגרם לו נזק, תקופת ההתיישנות תושהה כל עוד נמשך הטיפול.
- הונאה או הסתרה – אם הגורם הרשלני הונה או הסתיר מהנפגע את העובדה שנגרם לו נזק כתוצאה מרשלנות רפואית, תקופת ההתיישנות תחל רק עם גילוי ההונאה או ההסתרה. במקרה זה, ניתן להגיש תביעה עד 10 שנים מיום גילוי ההונאה או ההסתרה.
מה לעשות אם אתם קורבנות לרשלנות רפואית ותקופת ההתיישנות חלפה?
אם אתם חושדים שהייתם קורבנות לרשלנות רפואית, חשוב לפנות לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית בהקדם האפשרי. עורך הדין יוכל לבחון את המקרה שלכם ולקבוע האם קיימת עילה להגשת תביעה.
לסיכום, עורך הדין יוכל לייעץ לכם לגבי זכויותיכם ולסייע לכם בהכנת התביעה ובהגשתה לבית המשפט.